Het verschil in tandwielen tussen een 1930 versnellingsbak en 1934 bak.
De 1934 uitvoering heeft in de onderste twee tandwielen (foto) meer vertandingen.
Versnellingsbak La Licorne 1930 en 1934,  5 - 8CV
Licorne W16W4 - V16W4
Licorne V14W4 -V16W4 - WR3
Magneet ontsteking
verkeerd aangesloten, behalve bij een draairichting die linksom is. (zie pijl van stippellijnen)
de documenten tonen de armatuur en de rotor aan de aandrijfzijde en niet de platina-schroefkant (of magneto's die "links" draaien). Dit kan worden gezien door de motor met de hand te laten draaien. Maar bovenal komen de rotorafdekkingen niet overeen met onze magnetos, omdat ze 1 2 3 4 linksom aangeven !!!

De cilinders zijn genummerd van de achterkant (1) naar de voorkant (4) van de auto. De achterkant van de groep op de C3 hoort voor de auto te staan, anders dan bij een Citroën traction. Daar zit nummer 1 van de magneto op de eerste cilinder, aan de voorzijde van het blok, voor de auto.
Maar dat neemt niet weg dat de nummering op het deksel van de rotor in omgekeerde richting roteert op onze magnetos. Het maakt niet uit, schakel gewoon de draden 1 en 2 en de draden 3 en 4.
Magneto ontstekingsdiagram
1. Breaker - 2. Contact - 3. Condensator - 4. Primaire winding - 5. Permanente magneet - 6. Slipring - 7. Dirstibutor - 8. Secundaire winding - 9. Explosieve afstand - 10. Bougie.
Ontstekingspunt markeer "ALL" op startring en vaste markering op koppelingshuis (foto [L5])

• Draai het wiel in de richting van het merkteken "ALL" gericht op de starter wielkrans en het vaste punt (centerpunt) op het koppelingshuis (zie foto hierboven).
• Door het anker van de magneet tot de regel aangeduid punten "D" gegraveerd op de tijdtandwiel weergegeven verticaal ten opzichte van het scherm (zie foto hierboven).
• Handel voor deze handeling op de kop van de centrale schroef van de schakelaar, en zorg ervoor dat deze in de aandraairichting van deze schroef draait.
• Vergrendel de schroef van de aandrijfkap met de motor en de zo ingestelde magneto
• Controleer of de instelling correct is door een vel sigarettenpapier (2 tot 4/100 mm) tussen de gesloten contactschroeven te plaatsen
• Draai de motorcrank tot het precieze moment waarop het papier wordt vrijgegeven; Controleer op dit moment de timing van de blokkering op het vliegwiel en in het uiterlijk van de magneto, en anders corrigeert u de instelling.
• Plaats het klepdeksel en het koppelingsdeksel terug.
Ignition mislukkingen

Moeilijkheden om te beginnen

Slechte ontsteking

De lage snelheid van de motor aan het begin van het herstel vereist dat de bougie-elektroden niet te ver uit elkaar liggen, zodat de vonk kan ontspringen ondanks de lage spanning van de magneet en de volledige opname van de gassen, wat dan een zeer sterke compressie oplevert en bied de elektrische vonk de maximale weerstand.
Pakkingen
Elektrisch
Licorne motoren
ontsteking
elektrische ontsteking
type LO4
dynamo - startmotor
Het schakelen in een oldtimer

OPSCHAKELEN:

- Koppeling intrappen en in de 1e versnelling zetten, redelijk zoals we dat gewent zijn.
- Overschakelen naar 2e versnelling: koppeling intrappen, pook in de vrijstand zetten, koppeling  op laten komen, koppeling weer intrappen en pook in de volgende versnelling.
Deze handelingen kun je, of eigenlijk moet je snel doen met een niet al te hoog toerental. Door de koppeling op te laten komen terwijl de pook in de vrij stand staat laat je alle tandwielen in de bak draaien en daardoor krijg je de gelegenheid de tandwielen van de volgende versnelling in elkaar te laten grijpen.
Bij het opschakelen is de omtreksnelheid van de tandwielen, de secundaire as en de hoofdas, nagenoeg gelijk en kunnen de 'rechte' tandwielen makkelijk in elkaar worden geschoven (bij een ingetrapte koppelingspedaal).

TERUGSCHAKELEN:

Bij het terugschakelen moeten de tandwielen sneller draaien om in een lagere versnelling gezet te kunnen worden. Hiervoor moet je tussengas geven.
Bij het terugschakelen trap je eerst het koppelingspedaal in. Vervolgens zet je de versnellingspook in de neutraalstand. Dan laat je de koppeling weer op komen en geef je een aangepaste hoeveelheid gas. (hoeveel zal in de praktijk moeten blijken). Daarna trapt je de koppeling opnieuw in en stelt de versnellingspook een versnelling lager en laat de koppeling weer opkomen.
Vooral hier is het van belang dat je snel handelt. Als je hier te lang wacht draaien de tandwielen weer te langzaam en krijg je hem niet meer in de lagere versnelling. Dan dus weer de versnellingspook in de vrij stand, gas geven koppeling intrappen en weer in de lagere versnelling duwen.

Technische Franse woorden
entourage de calandre         = roosteromlijsting
la grille                                 = rooster
corps de pompe a eau          = waterpomp unit
ventilateur                           = ventilator
courroie                                = snaar (ventilator)
manivelle de mise en route = opstart crank
remplissage d'huile moteur = motorolie vulling
mécanisme d'embrayage     = koppelingsmechanisme
levier de vitesse                   = versnellingspook
pipe d'échappement et admission = uitlaat en inlaatpijp
mâchoires de freins                        = remschoenen